Corporate branding

Overleven door je te onderscheiden
In onze informatiemaatschappij is het steeds moeilijker voor bedrijven zich werkelijk te onderscheiden. Een goed product of dienst alleen is niet voldoende om succesvol te zijn. Klanten en medewerkers hebben vrij en snel toegang tot kennis. Zij zijn door deze kennis kritisch en weten wat de concurrentie te bieden heeft.

Corporate branding
De visuele identiteit beïnvloedt de perceptie van klanten ten opzichte van bedrijven, producten of diensten. Bij een professionele, consistente uitstraling zal de omgeving een professionele en efficiënte organisatie verwachten. Ook draagt het bij om de loyaliteit van werknemers en het bedrijfssucces te vergroten. Alles begint met het definiëren van het karakter van de organisatie en waar het voor staat. Vanuit een duidelijke missie en visie kan een visuele identiteit worden gecreëerd die de gewenste perceptie kan versterken.

Case
Dit logo is ontwikkeld in opdracht van een cocoa- leverancier/producent. SEEDS is de naam van het Social Responsibility programma dat het bedrijf voert. Door het een eigen identiteit te geven, maakt de organisatie het SR programma tastbaar. Zowel naar de eigen medewerkers als voor externe relaties.